tiszteljük a nézőpontok sokféleségét

A Ringier Axel Springer Magyarország a magyar médiapiac egyik vezető vállalata, jelentős hatása és befolyása van a külső környezetre. Mindezek miatt elkötelezettek vagyunk, hogy a legkomolyabb előírásoknak megfelelően képviseljük a fenntartható fejlődést. Nyomtatásban megjelenő lapjaink és digitális termékeink esetében is Magatartási Kódexünknek megfelelően működünk, tiszteljük a nézőpontok sokszínűségét. Az őszinteség, a transzparencia, a felelősségvállalás és a hatékonyság szellemiségének megfelelően alakítjuk tevékenységünket. Ezeket az értékeket nemcsak vállalaton belül, de olvasóink, hirdető- és üzleti partnereink felé is képviseljük.

magatartási kódex

A Ringier Axel Springer elkötelezett aziránt, hogy minden kiadói és újságírói tevékenysége során, üzleti partnereivel és versenytársaival folytatott ügyleteiben, valamint munkatársaival fennálló kapcsolatában szigorú etikai normák szerint járjon el.

olvasd el a Magatartási Kódexet!

a Speak Up rendszer

A transzparencián, szakmai alapelveken és etikus magatartáson alapuló működés érdekében a Ringier Axel Springer Media AG frissítette Magatartási Kódexét és egyúttal a teljes cégcsoport szintjén bevezeti a Speak Up szolgáltatást, amely független csatornaként szolgál az esetleges visszásságok, visszaélések, elfogadhatatlan emberi megnyilvánulások vagy szélsőséges esetben akár törvénysértések hivatalos bejelentésére, amelyek a működésünk során felmerülhetnek, s amelyek
szembemennek a cégcsoport alapértékeivel.

olvasd el, hogyan működik a Speak Up rendszer!

befektetés a közösségeinkbe

Nemcsak az objektív tájékoztatás normáinak megfelelően alakítjuk a mindennapi szerkesztőségi munkát, de társadalmi felelősségvállalásunkra is nagy hangsúlyt fektetünk: támogató és tudatos döntésekre motiváló akciókkal segítjük a tevékenységünk által érintett közösségeket.

A GLAMOUR magazin Gardróbfrissítés akciója évről évre környezettudatos fogyasztásra buzdítja a vásárlókat. A GLAMOUR évente ismétlődő nyár eleji programjával arra kéri olvasóit, hogy megunt ruháikat ne dobják ki, hanem bánjanak velük felelősen: a magazinhoz mellékelt, már ikonikussá vált ruhagyűjtő zsákban küldjék el jó állapotban lévő, feleslegessé vált ruhadarabjaikat a szerkesztőségnek, hogy azok új gazdára találhassanak az erre a célra felállított pop-up üzletben. Az olvasók hétvégi shoppingolásából összegyűjtött bevételt a magazin adományként nyújtja az adott évben kiválasztott alapítványnak. A ruhacsere akció sikere 2014 óta töretlen.

Blikk Esték néven 2017-ben indult ingyenesen látogatható egyetemi előadás-sorozatunk, melynek során napilapunk vendégei közéleti témákat vitatnak meg. Az eltérő szakértői véleményeket egy-egy kerekasztal-beszélgetésen ismerheti meg a közönség.

munkatársaink támogatása

A Ringier Axel Springernél olyan célkitűzéseket és programokat dolgozunk ki, amelyek segítenek a munkavállalóknak szakmai fejlősédükben, és a vállalat minden szintjén, illetve nemzetközileg is támogatják az együttműködést. Hiszünk abban, hogy az élethosszig tartó tanulás elengedhetetlen munkatársaink motivációjának és innovatív szemléletének fenntartásában. A Ringier Axel Springer olyan programokat kínál, amelyek támogatják a következő generációt menedzseri és újságírói szinten egyaránt.

A Digital Media Campus a Ringier Axel Springer belső tréningprogramja, melynek célja, hogy szervezeti egységtől és pozíciótól függetlenül bármely munkatárs továbbképezze magát és még otthonosabban mozogjon a digitális média világában.

Szerkesztőségeink minden évben lehetőséget biztosítanak a fiatal pályakezdőknek az újságírói tapasztalatszerzésre. A jövő újságírói a kötelező egyetemi gyakorlatokon felül is kipróbálhatják magukat a szakmában, részt vehetnek a mindennapos szerkesztőségi munkában.

tudatosság az irodában

Kiadóként tisztában vagyunk a környezetre gyakorolt hatásunkkal, mivel termékeink legfőbb alapanyaga a papír. Éppen ezért kezeljük kiemelten, hogy a kiadványainkhoz használt alapanyagok legalább 90%-a újrahasznosított papír.

Az energia- és környezettudatosság érdekében újabb és újabb fejlesztéseket indítunk: napelemek és napkollektorok segítik a meleg víz és az áram előállítását, az épületekben megkezdődött az átállás a takarékos led világításra.

A környezettudatos közlekedést és az egészséges életmódot munkahelyi kerékpártárolók létesítésével támogatjuk. A testmozgásról sem feledkezhetünk meg: állásportálunk, a Profession.hu saját fitnesz órát tart dolgozóinak, a kiadóvállalat pedig jótékonysági futóversenyeken támogatja a dolgozók nevezését.