tiszteljük a nézőpontok sokféleségét

A Ringier Axel Springer Magyarország a magyar médiapiac egyik vezető vállalata, jelentős hatása és befolyása van a külső környezetre. Mindezek miatt elkötelezettek vagyunk, hogy a legkomolyabb előírásoknak megfelelően képviseljük a fenntartható fejlődést. Nyomtatásban megjelenő lapjaink és digitális termékeink esetében is Magatartási Kódexünknek megfelelően működünk, tiszteljük a nézőpontok sokszínűségét. Az őszinteség, a transzparencia, a felelősségvállalás és a hatékonyság szellemiségének megfelelően alakítjuk tevékenységünket. Ezeket az értékeket nemcsak vállalaton belül, de olvasóink, hirdető- és üzleti partnereink felé is képviseljük.

magatartási kódex

A Ringier Axel Springer elkötelezett aziránt, hogy minden kiadói és újságírói tevékenysége során, üzleti partnereivel és versenytársaival folytatott ügyleteiben, valamint munkatársaival fennálló kapcsolatában szigorú etikai normák szerint járjon el.

olvasd el!

befektetés a közösségeinkbe

Nemcsak az objektív tájékoztatás normáinak megfelelően alakítjuk a mindennapi szerkesztőségi munkát, de társadalmi felelősségvállalásunkra is nagy hangsúlyt fektetünk: támogató és tudatos döntésekre motiváló akciókkal segítjük a tevékenységünk által érintett közösségeket.

A GLAMOUR magazin Gardróbfrissítés akciója évről évre környezettudatos fogyasztásra buzdítja a vásárlókat. A GLAMOUR évente ismétlődő nyár eleji programjával arra kéri olvasóit, hogy megunt ruháikat ne dobják ki, hanem bánjanak velük felelősen: a magazinhoz mellékelt, már ikonikussá vált ruhagyűjtő zsákban küldjék el jó állapotban lévő, feleslegessé vált ruhadarabjaikat a szerkesztőségnek, hogy azok új gazdára találhassanak az erre a célra felállított pop-up üzletben. Az olvasók hétvégi shoppingolásából összegyűjtött bevételt a magazin adományként nyújtja az adott évben kiválasztott alapítványnak. A ruhacsere akció sikere 2014 óta töretlen.

Blikk Esték néven 2017-ben indult ingyenesen látogatható egyetemi előadás-sorozatunk, melynek során napilapunk vendégei közéleti témákat vitatnak meg. Az eltérő szakértői véleményeket egy-egy kerekasztal-beszélgetésen ismerheti meg a közönség.

munkatársaink támogatása

A Ringier Axel Springernél olyan célkitűzéseket és programokat dolgozunk ki, amelyek segítenek a munkavállalóknak szakmai fejlősédükben, és a vállalat minden szintjén, illetve nemzetközileg is támogatják az együttműködést. Hiszünk abban, hogy az élethosszig tartó tanulás elengedhetetlen munkatársaink motivációjának és innovatív szemléletének fenntartásában. A Ringier Axel Springer olyan programokat kínál, amelyek támogatják a következő generációt menedzseri és újságírói szinten egyaránt.

A Digital Media Campus a Ringier Axel Springer belső tréningprogramja, melynek célja, hogy szervezeti egységtől és pozíciótól függetlenül bármely munkatárs továbbképezze magát és még otthonosabban mozogjon a digitális média világában.

Szerkesztőségeink minden évben lehetőséget biztosítanak a fiatal pályakezdőknek az újságírói tapasztalatszerzésre. A jövő újságírói a kötelező egyetemi gyakorlatokon felül is kipróbálhatják magukat a szakmában, részt vehetnek a mindennapos szerkesztőségi munkában.

tudatosság az irodában

Kiadóként tisztában vagyunk a környezetre gyakorolt hatásunkkal, mivel termékeink legfőbb alapanyaga a papír. Éppen ezért kezeljük kiemelten, hogy a kiadványainkhoz használt alapanyagok legalább 90%-a újrahasznosított papír.

Az energia- és környezettudatosság érdekében újabb és újabb fejlesztéseket indítunk: napelemek és napkollektorok segítik a meleg víz és az áram előállítását, az épületekben megkezdődött az átállás a takarékos led világításra.

A környezettudatos közlekedést és az egészséges életmódot munkahelyi kerékpártárolók létesítésével támogatjuk. A testmozgásról sem feledkezhetünk meg: állásportálunk, a Profession.hu saját fitnesz órát tart dolgozóinak, a kiadóvállalat pedig jótékonysági futóversenyeken támogatja a dolgozók nevezését.