All Brands

Részvényesek

Axel Springer SE és Ringier AG a Ringier Axel Springer Media AG 50-50%-át birtokolja

Axel Springer SE
Az Axel Springer kiadóvállalat, amelyet 1946-ban Axel Springer alapított, Németország legnagyobb napilap-kiadójává és harmadik legnagyobb folyóirat-kiadójává vált, továbbá Európa vezető média-vállalatainak egyike.
Kiterjedt média-portfóliója olyan jól megalapozott márka-csoportokat tartalmaz, mint a BILD és a WELT. Következetes nemzetközivé tétel és digitalizálás útján Axel Springer SE a nyomtatási ágazatban nem csupán Németország piacvezetője, de leányvállalatok, vegyesvállalatok és licenciák útján 44 országban tevékenykedik. Axel Springer SE árbevételének több, mint egyharmadát szerzi nemzetközi üzletekből és több, mint egyharmadát a digitális médiából.
A tőzsdén jegyzett társaság központja 1985. óta Berlinben van. 2015-ben több, mint 11.500 alkalmazottja 559 millió eurós EBITDA-t ért el.
www.axelspringer.com
 
Ringier AG
Ringier-t 1833-ban alapították a svájci Zofingenben. Több, mint 180 éve száz százalékos családi tulajdonban lévő vállalat, amelyet jelenleg az ötödik generáció irányít. Ma Ringier multinacionális integrált média-vállalat és a svájci hazai piac egyik legfontosabb média-vállalkozása.
Ringier több, mint 120 napilapot és folyóiratot jelentet meg világszerte, különféle TV-műsorokat állít elő és értékesít, valamint jelentős részesedéssel rendelkezik televíziós és rádiós műsorszolgáltató vállalatokban. Rendezvényeket és koncerteket is szervez jegyeladással együtt, továbbá több, mint 200 web- és mobil-platformot irányít és különféle nyomdaüzemeket működtet. Ringier úttörő szellemet, individualizmust, függetlenséget és szólásszabadságot, valamint az információk pluralitását példázza.
A vállalat központja Zürichben található, csoportszinten körülbelül 7.500 alkalmazottat foglalkoztat és 2015-ben 96,1 millió CHF EBITDA-t ért el.
www.ringier.com