All Brands

A Ringier Axel Springer Media AG lezárta nyomtatott portfóliójának értékesítését Szlovákiában

2018. július 31-én a Ringier Axel Springer Media AG lezárta szlovák nyomtatott portfóliójának értékesítését: hírlapjait az FPD Media s.r.o-nak adta el, nyomtatott magazinjait pedig a News and Media Holding a.s-nek értékesítette. Ezzel a lépéssel a Ringier Axel Springer Media közelebb került ahhoz a stratégiai céljához, hogy Szlovákiában egy jövőorintált digitális szervezetet építsen.

A Ringier Axel Springer Szlovákia új, erős online médiaportfóliója az online kiadói tevékenységen, a digitális apróhirdetéseken és digitális üzleti tevékenységeken alapszik majd. A porfólió olyan vezető márkákat ölel fel, mint az Aktuality.sk, a Diva.sk, a Šport.sk és a Živé.sk, az élenjáró ingatlanhirdetési portálok, a Nehnuteľnosti.sk and TopReality.sk, a legnagyobb autóhirdetési portálok, az Autobazar.eu and Autobazar.sk, valamint egyéb jelentős termékek, mint az Azet.sk, a Pokec elnevezésű online közösségi portál, továbbá a Bistro.sk online ételfutár szolgáltatás.

A megállapodásnak megfelelően az FPD Media s.r.o átvette a Ringier Axel Springertől a piacvezető szlovák napilapot, a Nový Čast és a Nový Čas Nedeľa hetilapot, valamint ezek online kiterjsztéseit működtető cég, a Nový čas a.s. tulajdonjogát. A News and Media Holding a.s-hez került a Nový Čas pre Ženy, a Život, valamint a Nový Čas Krížovky, a Nový Čas Bývanie, az EVA, a Madam EVA, a GEO és az AUTO BILD hetilapokat, valamint ezek online kiterjesztéseit működtető Slovensko Život Publishing, a.s. tulajdonjoga.

Milan Dubec, a Ringier Axel Springer Szlovakia CEO-ja így nyilatkozott: “A piacvezető online vállalkozás vagyunk Szlovákiában, és ezt a pozíciót a portfóliónk átfogó újraszervezése után is megőrizzük. Apróhirdetési portáljainkat is beleszámítva az online szolgáltatásainkat havonta több mint 3,5 millióan használják, ez a szlovák internethasználók 85 százalékát jelenti. Erre a piaci pozícióra akarunk építeni a jövőben is.”