All Brands

A HarperCollins kiadói csoport bejelentette a HarperCollins Magyarország megalakulását

A HarperCollins kiadói csoport 2017. szeptember 7-én jelentette be, hogy megalakult a HarperCollins Magyarország. A Harlequin Magyarország Kft. és vegyesvállalati partnere, a Vinton Kft. több mint 25 éven át működtek sikeresen Magyarországon Dr. Bayer József ügyvezetése alatt, aki az utóbbi cég társtulajdonosa is egyben. A vegyesvállalati együttműködés a mostantól érvényes új cégnév mellett is megmarad a jövőben.

Az együttműködés keretében folytatódik a romantikus történetek kiadása, illetve a kiadói tevékenység bővítése a HarperCollins és a Harlequin kiadványaival és helyi szerzők műveivel.

„200 éves történetével a HarperCollins stabil hátteret biztosít számunkra, hogy bővíteni tudjuk kiadói tevékenységünket és új műfajok irányába is nyissunk” - mondta Vaskó Beatrix, a HarperCollins Magyarország kiadványainak főszerkesztője. „Lehetőségünk nyílik arra, hogy a New York Times bestseller listájának szerzőit, így pl. Daniel Silvát, Karin Slaughtert, Don Winslow-t és Nora Roberts-et képviseljük a magyar piacon. Természetesen továbbra is fontos része munkánknak az olvasók örökzöld kedvenceinek – a Romana, Júlia, Szívhang, Tiffany, Bianca – kiadása, amelyek változatlanul a Harlequin brand alatt jelennek meg.” – tette hozzá a főszerkesztő.

A HarperCollinsról
A HarperCollins kiadói csoport a világ második legnagyobb könyvkiadója, 18 országban folytatja tevékenységét. A kétszáz éves múltra visszatekintő HarperCollins világszerte évente mintegy 10.000 új könyvet ad ki 120 márkanév alatt, összesen 17 nyelven. Nyomtatott és digitális katalógusában több mint 200.000 kiadvány címe szerepel. A számos műfajban alkotó, HarperCollinshoz köthető szerzők között megtalálhatók Nobel-díjasok, Pulitzer-díjasok, National Book-díjasok, Newbery és Caldecott irodalmi díjasok, illetve Man Booker-díjasok. A New York-i székhelyű HarperCollins a News Corp (NASDAQ: NWS, NWSA; ASX: NWS, NWSLV) leányvállalata. Az interneten a corporate.HC.com címen érhető el.

Kapcsolat:
Vaskó Beatrix főszerkesztő
HarperCollins Magyarország
1122 Budapest, Városmajor u. 11.
beatrix.vasko@harpercollins.hu