All Brands

#allforjan: A meggyilkolt újságíró, Jan Kuciak utolsó cikkét nemzetközi sajtótermékekben teszik közzé

Nemzetközi újságíró csapat állt fel Pozsonyban, hogy folytassák a tényfeltáró munkát

A Ringier Axel Springer Media AG, a Ringier AG, valamint az Axel Springer SE tulajdonába tartozó összes sajtótermék közzéteszi a mai napon Jan Kuciak meggyilkolt szlovákiai újságíró utolsó cikkét, amelyen még az aktuality.sk munkatársaként dolgozott. A cikket, valamint Peter Bardy, az aktuality.sk főszerkesztőjének vezércikkét nemzetközi közlésre is elérhetővé teszik.

Jan Kuciakot és menyasszonyát 2018. február 25-én vasárnap holtan találták otthonukban. Az újságíró 2015 óta dolgozott a Ringier Axel Springer Szlovákiához tartozó aktuality.sk híroldal oknyomozó csapatában.

Emlékére hozták létre a #allforjan hashtag-et.
A részvétnyilvánításokra a www.allforjan.com címen található digitális könyv ad lehetőséget.

Utolsó cikkében Európai Uniós támogatások csalás gyanúját felvető kifizetéseiről írt, melyben olyan szlovák és olasz állampolgárok éltek vissza az adórendszerrel, akik állítólag a “Ndrangheta” szervezett bűnözői csoporthoz tartoznak. Munkáját az Investigace.cz nevű cseh oknyomozó újságírói központtal, a Tényfeltáró Projekt nevű olasz újságírói szervezettel, valamint a Szervezett Bűnözés és Korrupció Jelentő Projekt nevű, tényfeltáró központokat tömörítő nemzetközi konzorciummal együtt végezte.

Azzal, hogy a cikket olyan vezető sajtótermékek teszik közzé, mint a Bild, a Welt, a Blick, a Le Temps, a Politico, a Business Insider, a Newsweek, a Blic, a Blikk, a Fakt és a Novy Cas, a Ringier Axel Springer Media AG és tulajdonosai arra szeretnék felhívni a figyelmet, milyen fontos munkát végeztek Jan Kuciak és oknyomozó kollégái.

Pozsonyban felállt egy hírszerkesztőség, melyben a Ringier Axel Springer, az Axel Springer SE és a Ringier AG legtapasztaltabb oknyomozó újságírói folytatják Jan Kuciak munkáját.

Mark Dekan, a Ringier Axel Springer Media AG CEO-ja az alábbi nyilatkozatot adta: “Jan utolsó cikkének megjelentetése nem hozza vissza őt és menyasszonyát az élők közé. Nem is ad magyarázatot családjaiknak és barátaiknak arra, amit nem lehet megmagyarázni. De ezzel tiszteletünket fejezzük ki Jan Kuciak iránt, aki az életét kockáztatta azért, hogy feltárja ezeket a tényeket. Ezzel azt szeretnénk üzenni, hogy senki nem félemlíthet meg minket, független kiadókat. Egy nemzetközi oknyomozó hírszerkesztőség felállításán dolgozunk jelenleg, amely folytatni fogja Jan munkáját. Továbbra is megvédjük a szólásszabadságot, a szabad sajtót, a jogállamot és a demokráciát.”

Peter Bardy, az aktuality.sk főszerkesztője: “Ha a bűncselekmény elkövetése azt a célt szolgálta, hogy a Ringier Axel Springer Szlovákiát és a hasonló független kiadókat elrettentse a jogsértések leleplezésétől, akkor csak egyetlen dolgot mondhatunk: Soha nem fogjuk hagyni, hogy megfélemlítsenek!”

Ha szeretné megkapni Jan Kuciak cikkét, valamint az aktuality.sk főszerkesztője, Peter Bardy vezércikkét szlovák, angol vagy német nyelven, kérjük, forduljon munkatársunkhoz:
Peter Porubský
Senior PR Manager
Ringier Axel Springer Slovakia, a. s.
Mobile: +421 911 409 556
E-mail: peter.porubsky@ringieraxelspringer.sk

 

A Ringier Axel Springer Media AG-ről
Ringier Axel Springer Media AG-t 2010-ben alapította a svájci Ringier AG és a német Axel Springer SE. A vállalat Lengyelországban, Magyarországon, Szerbiában, Szlovákiában, Észtországban, Lettországban és Litvániában működteti media szolgáltatásainak széles kínálatát, amely több mint 165 digitális és nyomtatott terméket foglal magában. A zürichi székhelyű vállalat összesen mintegy 3100 munkavállalót foglalkoztat.

Sajtókapcsolat:
Alexandra Delvenakiotis
Group Director Communications and Public Affairs
Director Digital Media Campus
Ringier Axel Springer Media AG
Phone +41 44 267 29 14
a.delvenakiotis@ringieraxelspringer.com
www.ringieraxelspringer.com